PSG pregazio Dijon za polufinale Kupa Francuske

Ubjedljiv trijumf Parižana

PSG pregazio Dijon za polufinale Kupa Francuske

Paris Saint-Germain je došao do plasmana u polufinale najstarijeg i najmasovnijeg takmičenja u Francuskoj, Kupa ove države. "Sveci" su večeras u meču četvrtfinala slavili ubjedljiv trijumf nad gostovanju kod Dijona - rezultatom 1:6.

Dijon jako dugo nije poražen na svom terenu, ali večeras nije mogao ništa protiv moćnog PSG-a, iako je Tuchel u startnu postavu uvrstio i nekoliko izuzetno mladih igrača.

PSG je do prednosti stigao već u prvoj minuti. Mladi bek Bakker je ubacio, a Lautoa jako nespretno reagovao i zakucao loptu u vlastitu mrežu.

Uzvratio je Dijon u 13. minuti kada je Choular pogodio za 1:1, ali je to bilo sve od domaćih.

Mbappe je nakon proigravanja Draxlera u 44. minuti doveo PSG u novo vodstvo i postavio rezultat prvog dijela (1:2), da bi u nastavku bila viđena još četiri gola.

Silva je nakon kornera i ubiacivanja Sarabije pogodio za 1:3 u 50. minuti, da bi Sarabia pet minuta kasnije natrčao na odbijenu loptu i pogodio za 1:4.

U 86. minuti je viđen novi autogol jer je lopta nakon Mbappeovog pokušaja ubacivanja pogodila Coulibalyja i završila u golu Dijona.

Konačnih 1:6 je postavio Sarabia je u prvoj minuti sudijske nadoknade, nakon što je pogodio na asistenciju Mbappea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi