PSG preko Guingampa do osmine finala Kupa Francuske

Odličan susret na Parku prinčeva

PSG preko Guingampa do osmine finala Kupa Francuske

PSG je u utakmici šesnaestine finala Kupa Francuske na svom Parku prinčeva savladao Guingamp rezultatom 4:2 i tako osigurao plasman u narednu rundu takmičenja.

Poveli su Parižani u 21. minuti kada je Rabiot odlično regovao nakon centaršuta Di Marije. Nije se dugo čekalo ni na drugi gol u mreži Guingampa. Igrala se 25. minuta kada je Deaux nespretno regaovao i postigao autogol za vodstvo PSG-a od 2:0.

Ipak, u 32. minuti golman PSG-a Kevin Trapp ruši protivničkog fudbalera u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Thuram sigurno pogađa za 2:1.

Na odmor se otišlo rezultatom 2:1 u korist domaćih, a PSG u 64. minuti ponovo stiže do dva gola prednosti.

Pastore je rutinski pospremio loptu u mrežu gostiju nakon ubacivanja Draxlera i donio svojoj ekipi vodstvo od 3:1.

Uzvratio je Guingamp u 75. minuti, ponovo sa bijele tačke. Ovaj put je siguran izvođač najstrožije kazne bio N'Gbakoto.

PSG je, ipak, lagano priveo susret kraju i potvrdio pobjedu golom Marquinhosa u 89. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije