Messi poslao Ronalda u historiju: PSG prvak Francuske po 11. put, slavni klub ispada!

Parižani postali najtrofejniji u svojoj zemlji

Messi poslao Ronalda u historiju: PSG prvak Francuske po 11. put, slavni klub ispada!

A. Čaušević
Teme:

PSG je postao prvak Francuske po 11. put u historiji nakon što je odigrao neriješeno na gostovanju kod Strasbourga što je Parižanima bilo dovoljno za titulu prvaka.

Mnogo teže od očekivanog i tek kolo prije kraja PSG je stigao do titule prvaka Francuske, ukupno 11. u klupskoj historiji.

Iako je sezona bila turbulentna na Parku prinčeva su ostvarili minimalni cilj te uspjeli potvrditi dominaciju na lokalnom nivou.

Na gostovanju kod Strasbourga je bilo 1:1, a jedini gol za pariške Svece zabio je u Lionel Messi na asistenciju Kyliana Mbappea. Taj gol je ujedno bio historijski.

[twitter]https://twitter.com/psg_chief/status/1662554219449032706[/twitter]

Messi je tako stigao do 496. gola u Ligama petice čime je nadmašio svog vječitog rivala te je postao najbolji strijelac ikad računajući golove iz pet najjačih evropskih liga.

Oglasi

Inače, Argentincu je ovo bio 43. trofej u karijeri računajući klupske i reprezentativne čime se izjednačio sa Danijem Alvesom kao igrač sa najviše pehara u historiji.

S ovom titulom PSG je postao najtrofejniji klub u Francuskoj kada su u pitanju nacionalna prvenstva, te sada ima jednu više od Marseillea i Saint-Etiennea.

Direktan plasman u Ligu prvaka pobjedom nad Ajacciom potvrdio je Lens. Konačan rezultat glasio je 3:0. Marseille je iznenađujuće poražen sa 1:2 pa će klub sa Veledroma u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Odličan i veoma uzbudljiv meč su odigrali Lille i Nantes, a domaći su uspjeli da slave sa 2:1 te su Kanarci kolo prije kraja praktično u Ligue 2.

Lille je sada četvrti i drži mjesto koje vodi u Europa ligu sa 66 bodova, dok Rennes,i Monaco imaju po bod manje, a sedmi je Lyon sa 62 boda. Trenutno je Rennes u Konferencijskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Angers, Ajaccio i Troyes su ranije ispali u Ligue 1, dok će se posljednji putnik saznati u 38. kolu. Najugroženiji je Nantes.

Popularni Kanarinci na 17. mjestu imaju dva boda manje od 16. Auxerrea sa 35 bodova. U posljednjem kolu Auxerre igra protiv Lensa, a Nantes protiv Angersa.

Top Komentari

nakopitam
Hahahahaa jebbo vam ronaldo najmilije ukucane. Nikad kepec nece biti kao on, uzalud ga uzdizete
3 5
user1676560946
Messi pa 5 prazni mjesta i onda 6,7...Penaldica ne moze dominirati u 70 ligi svijeta Hahaha, placo
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi