Hrabri Sociedad poklekao u Parizu, PSG ima veliku zalihu pred revanš u Španiji

Domaći slavili sa 2:0

Hrabri Sociedad poklekao u Parizu, PSG ima veliku zalihu pred revanš u Španiji

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras su na svom terenu pobijedili Real Sociedad sa 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Jasno je svima bilo da je PSG veliki favorit u ovom dvomeču, ali su igrači Sociedada večeras pokazali da nisu slučajno u nokaut fazi i ostavili su dosta dobar utisak i pored poraza na Parku prinčeva.

Prvu veliku šansu na meču vidjeli smo već u šestoj minuti kada je Kylian Mbappe izašao sam na golmana Sociedada koji je to odličnom intervencijom uspio da odbrani.

Desetak minuta kasnije prijete gosti. Šutirao je Brais Mendez, ali gola nije bilo. U 18. minuti Kubo pravi sjajan solo prodor i pokušava s nekih desetak metara, no lopta ide pored stative gola Parižana.

Isti igrač je nekoliko minuta kasnije sjajno centrirao u kazneni prostor gdje je najviši bio Andre Silva koji pokušava glavom, no ostaje 0:0.

Sociedad je do prednosti mogao u samom finišu prvog dijela. Igrala se 45. minuta kada Merino s 25 metara fantastično šutira, ali lopta pogađa prečku Donnarumminog gola.

Oglasi

Za ove promašaje PSG je kaznio Sociedad u nastavku meča. Do prednosti domaći tim dolazi u 58. minuti nakon velike greške koju je u odbrani napravio Takefusa Kubo.

Japanac je kod kornera neoprezno ostavio Mbappea samog na drugoj stativi koji je dočekao loptu i zakucao je u mrežu Sociedada za 1:0 i veliko slavlje navijača PSG-a na tribinama.

Do drugog gola PSG je došao u 71. minuti. Fantastičan prodor po lijevoj strani imao je Bradley Barcola koji izlazi sam na Remira i nekako je uspio da gurne loptu pored golmana gostiju za 2:0 i gol koji je "ubio ritam" Sociedada.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja utakmice gosti su nekako pokušavali da dođu do gola koji bi im u revanšu itekako značio, ali je PSG uspio da se odbrani i na kraju slavi sa 2:0.

Revanš utakmica igrat će se u San Sebastianu 5. marta sa početkom u 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti