Benzema u PSG-u? Pochettino se nije mogao suzdržati od smijeha

Trener Parižana

Benzema u PSG-u? Pochettino se nije mogao suzdržati od smijeha

E. Škorić

Budućnost Karima Benzeme u Real Madridu je neizvjesna, bez obzira što se radi o jednom od najboljih napadača svijeta.

Benzema je stub Reala već dugi niz godina, po mnogima često neopravdano kritikovan i potcijenjen, a sada bi mogao dobiti "nož u leđa" od strane Realovog predsjednika Florentina Pereza, kojem su prioriteti Kylian Mbappe i Erling Haalnad. Ili obojica ili samo jedan, što svejedno iskusnog napadača tjera u drugi plan.

Benzema je navodno već poručio Perezu da neće ostati ako dođe i Norvežanin, a trenera PSG-a Maurichija Pochettina su pred najnoviji meč s Rennesom pitali hoće li Benzema kasnije zaigrati u njegovom timu.

Iako francuski viceprvak ima više nego dovoljno financijskih sredstava za transfer Benzeme, argentinski stručnjak smatra da to sada nije realno.

"Ima li mjesta za Benzemu u PSG-u? Da, na PlayStationu uvijek možemo imati Benzemu u PSG-u", uz smijeh je odgovorio Pochettino.

"Svi veliki igrači imaju svoje mjesto, ali mislim da je balans najvažnija stvar u nogometu. Ponekad je potrebno vrijeme da se sve posloži".

Onda je ozbiljnijim tonom počeo da govori o iskusnom golgeteru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On je sjajan igrač koji iz godine u godinu pokazuje svoj talent u Madridu. U slučaju da ode, bio bi to značajan poraz za Real Ne bih rekao da to koristi PSG-u, ali jasno je da je on vrhunski napadač. U analizi momčadi puno se vodi računa igra li Benzema ili ne", rekao je Pochettino.

PSG je prošlog ljeta doveo Sergija Ramosa iz Real Madrida, a Lionela Messija iz Barcelone, pa ne bi bilo ništa neobično da njihovim putem krene još jedan igrač koji je obilježio jednu eru ne samo Reala već i La Lige.

Top Komentari

denimen9
Mozda imaju pare, ali nemaju taj gospodski đir, taj šarm koji imaju drugi velikani. PSG je samo hrpa seljačića sa parama..
1 6
Klicko
Smije se čovjek pita ih šta će mi ta panjina,ne može Icardiju,Mesiju itd kopačke čistit
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti