PSG slavio u Nantesu, Lille bolji od Rennesa

Ligue 1, 23. kolo

PSG slavio u Nantesu, Lille bolji od Rennesa

Večeras je Nantes u okviru 23. kola Ligue 1 ugostio lidera prvenstva, PSG. Gosti iz Pariza su upisali pobjedu rezultatom 1:2.

Poveo je PSG u 29. minuti susreta. Mbappe je odlično probio po desnom krilu i uposio Di Mariju. Argentinac je šutirao, a lopta na putu ka golu "okrznula" njegovog sunarodnjaka Maura Icardija i završila u mreži. Gol je prirpisan upravu Icardiju.

0:1 je bio rezultat prvog dijela, da bi u 57. minuti PSG povisio na 0:2. Di Maria je ubacio iz kornera, a Kehrer sjajno skočio i savladao golmana Nantesa.

Domaći su u 68. minuti uspjeli smanjiti preko Simona koji je iskoristio slabu reakciju zadnje linije PSG-a, izbio sam pred golmana gostiju i pogodio za 1:2.

Ipka, to je bilo sve što je Nantes uspio napraviti, pa je PSG upisao novi trijumf. Parižani sada imaju 58 bodova na prvoj poziciji, dok je Nantes ostao 10. sa 32 boda na svom kontu.

Nešto ranije su odigrane još dvije utakmice 23. kola Ligue 1.

Monaco je na svom terenu sa 1:0 savladao ekipu Angersa i tako prekinuo niz loših rezultata u prvenstvu. (Majstorski) Gol vrijedan tri boda za Kneževe postigao je Stevan Jovetić u 18. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Istim rezultatom je i Lille na svom terenu savladao Rennes. Junak pobjede Lillea je bio Loic Remy koji je postigao jedini gol na meču - u 4. minuti.

Rennes je ostao treći sa 40 bodova, ali se sada Lille, koji je četvrti, približio jer ima samo tri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi