"Sa Zidaneom nisam pričao dvije godine, zbog njegovog poteza sam ispušio 250 cigareta za 10 minuta"
Foto - EPA

Willy Sagnol otkrio zanimljive detalje

"Sa Zidaneom nisam pričao dvije godine, zbog njegovog poteza sam ispušio 250 cigareta za 10 minuta"

Midhat Šljivak

Zinedine Zidane se od fudbala oprostio crvenim kartonom u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine protiv Italije.

Otišao je legendarni francuski veznjak u penziju sa 34. godine, ali iako je imao čudesnu karijeru, ono što je napravio u finalu SP-a je bacilo mrlju.

Zidane je glavom u prsa udario Marca Materazzija i isključen je s meča. Italija je zatim na penale osvojila naslov prvaka svijeta, a pitanje je šta bi se dešavalo da je Zidane ostao na terenu.

Njegov potez bio je neoprostiv za saigrača iz reprezentacije i nekadašnjeg igrača Bayerna Willyja Sagnola koji s njim nije pričao pune dvije godine.

"Nakon utakmice Zidane se izvinio u svlačionici. Ja to izvinjenje nisam prihvatio, nisam uopšte želio razgovarati s njim. Jednostavno nije bilo vrijeme", rekao je Sagnol.

On je odlučio utjehu potražiti u cigaretama i 10 minuta je popšio nevjerovatan broj.

"Otišao sam u kupatilo i popušio sam 250 cigareta u 10 minuta. Sa Zidaneom nisam razgovarao dvije godine. Ipak, 2008. godine sam se ženio i moja žena me je nagovorila da ga pozovem. To sam učinio, razgovarali smo i riješili sve", rekao je Sagnol.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sagnol je za Bayern igrao devet godina i nastupio je u više od 250 utakmica, a jedno vrijeme je i s klupe predvodio bavarski klub i to nakon što je 2017. godne otkaz dobio Carlo Ancelotti.

Njegova epizoda je trajala samo osam dana nakon čega je ekipu preuzeo čuveni Jupp Heynckess, a Sagnol je otišao iz kluba i oprostio se od trenerskog posla.

Top Komentari

Niklas
Covjek je dao izjavu za daily novine i nasalio se da je otisao u tus kabinu i rekao kao da sam ispusio 250 cigareta toliko mi je bilo muka. Pogresne informacije odakle god da je preuzeto ili ko god da je prevodio.
2 0
Bhf111
Mozda 25 ali 250 nemoguce
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi