PSG spremio nestvaran ugovor za Mbappea
Foto - EPA

250 miliona eura za pet godina

PSG spremio nestvaran ugovor za Mbappea

M. Šljivak

Čelnici francuskog PSG-a odlučili su ponuditi novi ugovor mladoj zvijezdi Kylianu Mbappeu.


Sjajni 21-godišnji napadač zarađuje relativno skromnu cifru u odnosu na najveće svjetske zvijezde. Na godišnjem nivou dobije 'samo' 15 miliona eura, ali plata bi mu uskoro mogla postati mnogo veća.

Rukovodstvo PSG-a silno želi spriječiti Mbappea da napusti klub i potpiše za Real Madrid koji pokazuje ogroman interes za njegov angažman već tokom ljeta.

Imali su ideju da mu izjednače primanja s Neymarovim od 37 miliona eura po sezoni, ali na kraju će morati da izdvoje više novca, na što su itekako spremni.

Tako je PSG za svoju mladu zvijezdu spremio čak 250 miliona eura po sezoni, a ovu cifru mu nude za narednih pet godina.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe bi tako dobijao platu od 50 miliona eura neto po sezoni što je svakako ogroman novac, posebno kada se zna da je Francuzu tek 21 godina.

Kylian Mbappe je u PSG stigao 2017. godine iz Monaca za 180 miliona eura, a u 115 odigranih utakmcia postigao je 84 gola.

Top Komentari

opasni12
Tako je PSG za svoju mladu zvijezdu spremio čak 250 miliona eura po sezoni, a ovu cifru mu nude za narednih pet godina.
3 2
opasni12
Uzmi si laptop i lupaj se po glavi!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi