PSG ponovo bez Neymara kada je najvažnije?

Pod upitnikom za prvi meč osmine finala LP

PSG ponovo bez Neymara kada je najvažnije?

Kada je na terenu, protiv Neymara je vrlo često gotovo nemoguće igrati. Problem je što sjajni Brazilac često propušta najvažnije mečeve sezone.

Neymar odavno ima velikih problema sa povredama, a ovo je treća sezona za redom da je odsutan iz ekipe PSG na startu proljetnog dijela sezone.

Brazilac tako već po tradiciji svoj rođendan (5. februar) dočekuje povrijeđen, a trenutno se muči sa povredom u predjelu rebara.

Ono što najgore za PSG jeste činjenica da Neymara već dvije godine nema kada je za Parižane najbitnije - u nokaut fazi Lige prvaka (2018. je igrao prvu, ali ne i drugu utakmicu osmine finala protiv Reala).

Iako se Neymar vratio treninzima, ponovo postoji mogućnost da neće igrati u Ligi prvaka, barem ne u prvom meču osmine finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne mogu 100% garantovati da će biti tu", izjavio je trener PSG-a Thomas Tuchel kada su ga novinari pitali da li će se Brazilac oporaviti na vrijeme za prvi duel osmine finala Lige prvaka.

Inače, PSG u osmini finala Lige prvaka odmjerava snage sa Borussijom Dortmund, a prvi meč je na rasporedu već narednog utorka - u Njemačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi