Verratti je nakon meča govorio i što možda ne bi trebao, dobio je podršku Leonarda i Pochettina

Kritikovao sudiju

Verratti je nakon meča govorio i što možda ne bi trebao, dobio je podršku Leonarda i Pochettina

Edmir Škorić

PSG je potpuno neočekivano sinoć poražen od Nantesa s 3:1.

Parižanima je to bio drugi poraz ove sezone. Gubili su na poluvremenu 3:0, a golom Neymara uspjeli su na početku drugog dijela da ublaže katastrofu, mada je Brazilac kasnije promašio penal u 59. minuti, kada je u potpunosti mogao da vrati goste u meč.

U PSG-u su nakon utakmice imali žestoke kritike prema glavnom sudiji Lesageu, koji je gostima pokazao čak šest žu8tih kartona. Karton je, između ostalih, dobio i italijanski veznjak Marco Verratti.

"Kako je moguće da smo dobili toliko žutih kartona, a da ne možemo ni razgovarati sa sudijom? Normalno je da se takve rasprave povremeno vode, ali danas uopće nismo razgovarali sa njim (sudijom) i poklazao nam je šest kartona. Mikael Lesage je jedini sudija na svijetu koji radi takve stvari. Sudije moraju početi da preuzimaju odgovornosti za ono što rade na terenu. Ne može biti da nam sude utakmice po čudnim pravilima", rekao je Verratti u naletu bijesa za kamere Canal+ televizije.

Nije veznjak PSG-a jedini kritikovao sudiju nakon utakmice protiv Nantesa, jer je to učinio i Leonardo, sportski direktor kluba u Parizu.

"Nereagovanje na oštre prekršaje znači opasnost od ozbiljnih povreda, koje se mogu povući i nekoliko mjeseci kasnije. I ovdje nije bilo odgovarajuće reakcije i na Verattija i na Mbappea. Sudija je dodao samo minutu prvom poluvremenu, a na kraju nam je u 49. dosudio kazneni udarac. Ne želim se žaliti, ali ovo je drugi put kada nam se ovako nešto dogodi', rekao je Leonardo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

I trener Mauricio Pochettino je na press konferenciji govorio o sudiji, ali u blažoj mjeri.

"Da se razumijemo, nismo izgubili utakmicu zbog sudija, sami smo krivi, ali činjenica je da nam kriteriji nisu bili isti. Nije nam suđeno na isti način kao igračima Nantesa, pa razumijem nervozu sportskog direktora Leonarda i mojih igrača", priznaje trener PSG-a koji je i dalje lider na tabeli i ima 13 bodova više od Marseillea, koji svoj meč ovog kola večeras igra protiv Clermonta.

Top Komentari

user1576541640
Poceli su upravljat sudijama. Prvo na poluvremenu protiv Reala vrse pritisak na sudije pa sad i ovo a nikakvih sankcija. Ode fudbal u qrac
2 0
velaMo
Bravo za sudca ,šta imaš pričati s njim nisi na pijaci ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi