Poniženje za sva vremena: PSG se osramoćen vraća kući

Nantes ih razbio

Poniženje za sva vremena: PSG se osramoćen vraća kući

E. Ganibegović

Nantes je u 25. kolu francuske Ligue 1 s 3:1 slavio protiv PSG-a.

Domaći tim je imao vodstvo već nakon 16 minuta igre od 2:0, a pogađali su u šestoj minuti Kolo Muani u četvrtoj i Merlin u 16. minuti.

Već do tada je PSG propustio dvije velike prilike preko Bernata i Messija, ali nije išlo. Redale su se šanse za PSG, a nisu pogađali Lafont, Gueye i Neymar, da bi onda Navas skinuo veliku priliku Nantesovom Simonu.

U 44. minuti crveni karton dobija Appiah iz Nantesa, ali nakon pregledavanja VAR snimke kazna mu je preinačena u žuti karton, pa je domaći tim ostao s 11 igrača na terenu da brani prednost od dva gola razlike u drugom poluvremenu.

Ipak, to nisu bila dva nego tri gola. U četvrtoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela Nantes dobija penal, a siguran realizator je Blas. OVDJE pogledajte taj gol.

Oglasi

Na otvaranju drugog dijela igre Neymar smanjuje na 3:1, ali više od toga Parižani nisu mogli. U 59. minuti je Brazilac propustio i realizirati penal, pa je ostalo 3:1 za Nantes.

PSG naravno ostaje prvi nakon ovog meča s 59 bodova, 13 više od drugoplasiranog Marseillea, dok je Nantes peti s 38. 

U narednom kolu PSG će dočekati St. Etienne, dok će Nantes u goste kod Metza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 25. kolo:

Nantes - PSG 3:1 (Kolo Muani 4', Merlin 16', Blas 45+4' (P); Neymar 47')

Top Komentari

Sars33
Lessi pokazuje svoje pravo lice :) hehehehe, ode Barsa nema Inieste nema nikog, sad deveraj Messi, ti si najbolji kad sjednes na klupu :))))
12 12
Klicko
Šta bi onda Nantes uradio penal madridu??
9 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije