PSG osvaja Ligu prvaka?!

UEFA bi mogla donijeti odluku

PSG osvaja Ligu prvaka?!

E. Škorić

PSG je jedan od nekoliko moćnih evropskih timova koji su odlučno rekli 'ne' Superligi.

Kada govorimo o jakim timovima iz Lige petice koji su odbili biti dio bogate Superlige, u prvi plan idu PSG, Bayern i Borussia Dortmund.

Parižani su poput većine francuskih klubova protiv Superlige, a zbog toga bi čak mogli da budu "nagrađeni" titulom prvaka Evrope.

Naime, neki od članova Izvršnog odbora UEFA su danas predložili da PSG bude prvak ovogodišnje Lige prvaka, s obzirom na to da su tri preostala polufinalista Lige prvaka odlučili da se priključe Superligi. To su, naravno, Manchester City, Real Madrid i Chelsea.

Predsjednik UFEA Aleksandar Čeferin najavio je da će svi klubovi koji su se odazvali pozivu Superlige biti izbačeni iz Lige prvaka, a član UEFA-inog odbora Jesper Moller tvrdi da bi u petak na vanrednoj sjednici UEFA-inog IO gore spomenuti "izjdanici" kao što su Real, Chelsea i City mogli biti izbačeni iz ovosezonskog izdanja najelitnijeg klupskog takmičenja.

"Real Madrid, Manchester City i Chelsea će biti izbačeni, a očekujem da će se to dogoditi u petak," rekao je Moller, inače predsjednik Danskog nogometnog saveza. On nije mogao da potvrdi da li će u tom slučaju PSG biti osvajač Lige prvaka, no mediji smatraju da bi to "bilo logično".

U tom bi slučaju PSG bio proglašen osvajačem Lige prvaka, ali opet, treba sačekati određeno vrijeme, možda se stvari ipak promijene u narednih nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mediji inače danas navode da je vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi dobijao razne ponude i da ga je sedam-osam klubova koji su u Superligi doslovno molilo da se priključi projektu. On je odlučno odbio i ostao vjeran UEFA-i, poput Bayerna, čiji je predsjednik Karl-Heinz Rummenigge ujedno postao novi pedsjednik Izvršnog odbora UEFA-e. Tu funkciju obnašao je Andrea Agnelli, ali je prvi čovjek Juventusa "prešao na drugu stranu".

Top Komentari

Realist
Ako je stvarno istina da PSG nece igrat SL onda stvarno imaju moj veliki respekt jer sam od njih ocekivo da ce bit osnivač SL
11 0
Arnel925
Navijam za Real ali mislim da PSG treba da se nagradi. Jer ostali ne žele igrati ligu prvaka, pa nebi trebali moći ni sad. Nažalost ljudi samo koji misle na pare vode ove velike klubove. Ne iz ljubavi prema fudbalu nego prema parama.
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije