PSG je šampion Francuske 10. put, ali navijači nisu željeli s igračima slaviti titulu

Ranije napustili stadion

PSG je šampion Francuske 10. put, ali navijači nisu željeli s igračima slaviti titulu

Edmir Škorić
Teme:

PSG nije želio odložiti šampionsko slavlje, pa je večeras stiga do odavno isplanirane titule.

Parižani su novi prvaci Francuske, to je odavno već poznato, ali matematički su naslov osigurali večeras bodom protiv Lensa (1:1).

S ovim bodom PSG ima +16 više od Marseillea, koji ima utakmicu manje, ali više ne postoji mogućnost bilo kakvog čuda jer je u igri ostalo još 12 bodova.

Ovo je PSG-u rekordna 10. titula, a ovjerio ju je magičnim golom Lionel Messi, koji je spektakularno pogodio u 68. minuti na dodavanje Neymara.

Gol je došao desetak minuta nakon što je Danso isključen kod gostiju, a i sa igračem manje Lens u završnici stiže do boda. Jean je uspio pogoditi za 1:1, što je eto na kraju ispalo dobro za sve.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navijači PSG-a su iz protesta prema upravi odlučili da ranije napuste tribinu, te su titulu počeli da slave ispred stadiona, a ne u društvu igrača i članova kluba.

[twitter]https://twitter.com/leomessidepre/status/1517963426944925703[/twitter]

Top Komentari

Klicko
Zlatna lopta opet samo zbog ovoga gola.Benzema među prvih 50 ponovo
2 7
Ecosport
Jedan jedini, GOA7.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi