PSG-ovi ultrasi "kopiraju" Manijake u noći kada se sprema velika proslava rekordne 10. titule

Napustit će stadion

PSG-ovi ultrasi "kopiraju" Manijake u noći kada se sprema velika proslava rekordne 10. titule

E. Škorić
Teme:

Na Parku Prinčeva se večeras igra utakmica 34. kola francuske Lige 1 između PSG-a i Lensa.

Duel bi mogao donijeti novog prvaka, pošto PSG ima priliku da pobjedom četiri kola prije kraja i matematički osigura naslov Francuske, što je odavno poznato, samo je bilo pitanje kada će se definitivno dogoditi.

Iako će to biti deseta titula za Parižane, navijači ovog tima najavljuju nove proteste protiv klupske uprave.

Kako prenosi Hexagon press , navijači će napustiti stadion 15 minuta prije kraja i slaviti osvajanje naslova napolju. Time žele još jednom da poruče da se ne slažu sa politikom vlasnika kluba.

Ultrasi su imali još jedan ispad protiv igrača i čelnika kluba nakon utakmice Lige prvaka s Real Madridom. Ligaška utakmica koja je uslijedila protiv Bordeauxa donijela je zvižduke gotovo svim igračima osim Mbappea, a skandiranje protiv Nassera Al-Khelaifija i ostalih članova uprave bilo je žestoko.

Navijači se tu nisu zaustavili te su u sjedištu kluba objavili poruke neodobravanja tražeći da šeici napuste klub.

Iako će večeras vjerovatno PSG osvojiti titulu, oni će novim potezom pokazati nezadovoljstvo radom čelnika kluba. Ono što klub posebno nervira je to što se vlasnici odriču klupske tradicije, što na silu dovode skupe i velike zvijezde i što im "sezona počinje tek nokaut fazom Lige prvaka".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo napuštanje stadiona podsjeća na potez Manijaka, koji su juče napustili Grbavicu na poluvremenu, ali navijači Željezničara nisu nezadovoljni upravom kluba već zbog termina utakmica.

"Gubitak identiteta se plaća ropstvom i poniženjem", poručili su.

Top Komentari

Mostarac94
Hahahahhahahahaha
1 3
BogatiDijasporac
Manijak sam, ali je naslov za Robije.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti