Palestina trn u oku za UEFA: PSG dobija ogromnu kaznu zbog poruka podrške ovoj zemlji
Foto - Screenshot

Najavljuje se žestoka kazna

Palestina trn u oku za UEFA: PSG dobija ogromnu kaznu zbog poruka podrške ovoj zemlji

Midhat Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je istragu protiv francuskog prvaka PSG-a zbog korištenja baklji te provokativnih transparenata navijača na meču Lige prvaka protiv izraelskog Maccabija iz Haife.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je otvoriti disciplinski postupak protiv PSG-a. Razlog je ponašanje navijača na meču Lige prvaka protiv Maccabija iz Haife.

Vatreni navijači pariškog kluba su tokom utakmice koristili baklje, ali su odlučili da iskažu podršku Palestini u borbi protiv Izraela.

Tako su navijači prvaka Francuske istakli zastave Palestine na tribinama, a poslali su i snažnu poruku podrške ovoj zemlji. Na transparentu koji su istakli pisalo je:

"Gaza postoji, Gaza opstaje. Slobodna Palestina", poruka je koju su poslali navijači francuskog šampiona.

Ove poruke, zastave Palestine i baklje koje su palili, mogle bi donijeti ogromnu kaznu francuskom klubu. UEFA je danas otvorila disciplinski proces i kako tvrdi L'Equipe kazna bi mogla biti žestoka.

"UEFA je otvorila disciplinski proces protiv PSG-a zbog korištenja baklji i zbog provokativnih poruka uvrjedljive prirode", navodi se.

Nije poznato kakva kazna očekuje Parižane. Realno je da ona bude novčana i poprilično velika, a eventualne veće kazne bile bi svakako apsurdne. Ipak, s UEFA-om se nikad ne zna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba istaći da su podršku na neki način uputili i fudbaleri francuskog tima. Većina ih je nakon utakmice odbila razmijeniti dresove s igračima izraelskog kluba.

U prvoj utakmici Neymar je bio jedini koji nije želio mijenjati dres. Ovog puta ispratili su ga saigrači i mnogi igrači Maccabija su ostali bez željene uspomene.

Top Komentari

koraj
Nisam cuo da su koga kaznili zbog podrske ukrajini, jel ono bjese da su uveli i minutu sutnje pred utakmice? Gamad licemjerska!!!!
18 1
user1665931807
A da su zastave Izraela, sve bi bilo olz, UEFA mafija
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi