Procurio niz skandala koji su se dogodili u PSG-u od ljeta, zvijezde niko ne može da kontroliše

Nije sve idealno

Procurio niz skandala koji su se dogodili u PSG-u od ljeta, zvijezde niko ne može da kontroliše

Edmir Škorić
Teme:

PSG je prepun zvijezda, ali čini se da je atmofsera unutar ekipe katastrofalna, barem tako tvrdi francuski L'Equipe.

Prema pisanju spomenutog lista, postoji puno nesuglasica među igračima PSG-a, a svađe među njima su učestale od ljeta.

Prvo se desilo rivalstvo između Keylora Navasa i pristiglog golmana Gianluigija Donnarumme. Mauricio Pochettio je bio zadovoljan Kostarikancem i ni u jednom trenutku nije inzistirao na Italijanu, ali Mino Raiola je tražio od kluba da njegov štićenim mora češće da brani.

Jedan od najvećih problema u svlačionici PSG-a je taj što neke zvijezde imaju velike privilegije i sve se oko njih vrti.

Na jednom od nedavnih jutarnjih treninga, dvojica južnoameričkih igrača pojavila su se u bazi kluba vidno umorni nakon zabave od protekle večeri. Odbili su trenirati ne čekajući dopuštenje stručnog štaba jer im nije bilo potrebno tog dana. 

Još jedna zabava koja se spominje je ona koju je Messi organizovao povodom osvojene Zlatne lopte. Sljedeći dan napadač i Leandro Paredes nisu trenirali zbog simptoma gastroenteritisa. To je iznerviralo mnoge igrače koji su također prisustvovali proslavi. Zahtijevali su strožu kontrolu od Pochettina i Leonarda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Posljednji slučaj, koji je izazvao nezadovoljstvo među igračima, vezan je uz Maura Icardija. Argentinac je u oktobru dobio tri slobodna dana kako bi otputovao u Italiju i riješio osobne probleme s partnericom Wandom Narom. To se nije dopalo njegovim saigračima.

Mnogi su upozoravali na te probleme jer je evidentno da je teško kontrolisati mir u svlačionici u kojoj je na desetine velikih zvijezda...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi