Mbappe ih je razočarao, a onda su krenuli u akciju: Čelnici PSG-a nisu mogli dobiti bolje vijesti

Brazilac želi da ostane

Mbappe ih je razočarao, a onda su krenuli u akciju: Čelnici PSG-a nisu mogli dobiti bolje vijesti

Endin Čaušević

Čelnici PSG-a ne žele sebi više da dozvole situaciju koju imaju s Kylianom Mbappeom.

Mbappe je u nekoliko navrata odbio mogućnost da produži ugovor s PSG-om i jasno je dao do znanja čelnicima kluba da na kraju sezone želi da promijeni klub.

No, ono što je najgore za Parižane jeste činjenica da će Mbappe otići bez obeštećenja jer mu ističe ugovor. Zbog toga ne žele više sebi dopustiti da se nađu u istoj situaciji i počeli su da rješavaju takve probleme.

Naime, čelnici PSG-a počeli su pregovore sa svim igračima kojima ističu ugovori u narednim godinama, te za koje žele da i dalje nose dres ovog kluba.

Na vrhu liste je brazilski defanzivac Marquinhos koji je član PSG-a još od ljeta 2013. godine kada je došao iz Rome. Brazilac je standardan u početnoj postavi već godinama, a ima tek 27 godina.

U Parizu ne žele da dopuste sebi situaciju kao s Mbappeom, te su počeli s Marquinhosom pregovore oko novog ugovora iako njegova trenutna saradnja ističe tek na ljeto 2024. godine.

Odlična vijest za Parižane je da Marquinhos ne želi da napusti klub i spreman je da potpiše novi ugovor, a trenutno je samo pitanje da li će to biti do ljeta 2026. ili 2027. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za Marquinhosa je ljetos interes pokazao Chelsea koji je poslao ponudu za njega, ali PSG i brazilski defanzivac su to odmah odbili.

Top Komentari

Klicko
Ne znam što se čitav svijet digao oko ovog mbappea,čisti prosjek igrač.Viđao sam bolje na našem fudbalskom terenu ispred škole
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi