PSV i Ajax nastavili ludu utrku: Dva kluba, gol razlika 120:16!

Drama u Eredivisiji

PSV i Ajax nastavili ludu utrku: Dva kluba, gol razlika 120:16!

Holandska Eredivisija je ove sezone vjerovatno jedno od najinteresantnijih fudbalskih takmičenja, što govori pogled na vrh tabele.

Jučer i danas su igrane utakmice 17. kola, a PSV i Ajax su slavili identične pobjede i ostali ubjedljivi na prvom i drugom mjestu. PSV je sinoć u derbiju bio bolji od AZ Alkmaara rezultatom 3:1, dok je Ajax danas istim rezultatom slavio na gostovanju protiv Utrechta.

Pomalo je nevjerovatno da ova dva kluba imaju identičnu gol razliku i to kakvu - 60 datih i 8 primljenih golova. Međutim, nemaju isti broj bodova jer ih je PSV skupio 48, a Ajax 46.

U narednom kolu, PSV ide u goste Emmenu dok Ajax dočekuje Heerenven. Luda utrka najvećih holandskih klubova će se vjerovatno nastaviti i u sedmicama koje dolaze, a njihov međusobni okršaj zakazan je za 31. mart naredne godine i to u Amstedramu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi