Ove riječi su završile sav posao: De Ligt i De Jong su pred vratima Barcelone!
Barcelona bi sa ovu dvojicu fudbalera mogla izdvojiti više od 130 miliona eura jer su obojica fudbalera ne velikoj cijeni (Foto: EPA)

Overmars potvrdio

Ove riječi su završile sav posao: De Ligt i De Jong su pred vratima Barcelone!

M. Šljivak

Sportski direktor holandskog velikana Ajaxa Marc Overmars potvrdio je danas kako bi mladi fudbaleri ovog klub Matthijs de Ligt (19) i Frenkie de Jong (21) karijeru mogli nastaviti u Barceloni.

Interes za usluge ovih mladih fudbalera je ogroman. Gotovo da ne postoji evropski velikan koji Ajax nije pitao za ove fudbalere, a Overmars je otkrio da je Barcelona veliki favorit za njihov potpis.

"Barcelona je fantastičan klub i oni su favoriti za njihov potpis. Ipak, tu su još dva kluba, a raspituje se ih još nekoliko. Barca ovo mora dobro odraditi poručio je Overmars.

Također, sportski direktor Ajaxa ističe da novac u transferima mladim fudbalerima nije bitan, ali da bi Barci mogao pomoći Lionel Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Može li Messi biti faktor u svemu? Da, može. Sa druge strane, novac im nije najbitniji. Prošle godine su odbili ogromne ponude da ostanu ovdje. Hoće li im pomoći to što sam ja igrao u Barceloni? Oni već sve znaju o klubu, ja im ne trebam ništa pričati", istakao je Overmars.

De Ligt i De Jong su budućnost evropskog i holandskog fudbala i sigurno će u budućnosti praviti velike stvari.

Top Komentari

Red Bull
150m eura i mogu ih dobiti...
0 2
FreedomBH
Barcelona bi trebala to odradit za 2 kvalitetna I mlada igraca vrijedi dat I 150 m,kad jedan Pogba moze kostat 100+ m a neradit nista kao I mnogi drugi. Svakako Barci treba neko na sredini poput De Jonga.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi