Ajax produžio seriju, s PSV-om će voditi žestoku borbu za titulu

Eredivizija

Ajax produžio seriju, s PSV-om će voditi žestoku borbu za titulu

Edmir Škorić
Teme:

U derbiju 17. kola holandske Eredivizije Ajax je u Utrechtu slavio s 3:1.

Ajax je gostovao četvrtoplasiranoj ekipi lige i stigao je do 15. pobjede, te ima 46 bodova, ali i dalje je iza PSV-a koji ima 48 bodova. Ono što je zanimljivo, oba tima imaju dati-primljeni golovi skor 60:8.

Ajax ima impresivan niz utakmica bez poraza, a posljednji je doživio u Eindhovenu od PSV-a još 23. septembra, dakle prije tačno tri mjeseca.

U današnjoj pobjedi gostiju iz Amsterdama pogađali su Dolberg, Dušan Tadić i De Jong, dok je Venema dao jedini gol za Utrecht.

Kako sada stvari stoje, PSV i Ajax će do kraja voditi žestoku bitku za titulu, s tim da Ajax uz sve ima i obaveze u nokaut fazi Lige prvaka, a u osmini finala igra protiv Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Sada slijedi mjesec dana pauze u Holandiji, a onda Ajax dočekuje Herenveen u 18. kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije