PSV izgubio nakon 13 uzastopnih pobjeda u Eredivisiji

Prekid fenomenalne serije

PSV izgubio nakon 13 uzastopnih pobjeda u Eredivisiji

Vjerovatno ni najoptimističniji navijači PSV-a nisu mogli slutiti da će prve bodove u sezoni Eredivisije 'prosuti' tek u 14. kolu.

Ovaj tim je slavio u prvih 13 ligaških utakmica u sezoni i imao je impresivnu gol razliku 46:5, a danas je doživio prvi poraz i to od Feyenoorda u Rotterdamu (2:1).

Feyenoord je odigrao odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg je vodio sa 2:0 golovima Jorgensena i Larssona u 28. i 33. minuti, da bi Bergwijn u 72. postavio konačan rezultat susreta.

Uprkos porazu, PSV ostaje na prvom mjestu na tabeli sa 39 bodova, ali sada ima samo dva boda više od Ajaxa koji također igra izuzetnu sezonu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Feyenoord ostaje na trećem mjestu sa 29 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi