Spavaš li mirno Ronaldo? De Jongove škarice konkurišu za gol sezone
Tim iz Eindhovena je zadržao maksimalan učinak nakon 13 odigranih kola holandske Eredivisie

Kapa dole majstore!

Spavaš li mirno Ronaldo? De Jongove škarice konkurišu za gol sezone

S. Grebović

Ekipa PSV-a je u subotnjoj utakmici 13. kola holandske Eredivisie rutinski sa 3:0 na svom terenu savladala Heerenveen, a precizni su bili Lozano u 11. i 66., te Luuk De Jong u 52. minutu susreta. 

Norveški fudbaler Morten Thorsby je u 37. minuti nakon žestokog starta zaradio crveni karton te tako svojoj ekipi učinio medvjeđu uslugu i PSV-u uveliko olakšao posao na ovoj utakmici.

Tim iz Eindhovena je slavio bez većih problema, a posebno je bio atraktivan pogodak njihovog napadača Luuka De Jonga koji je nakon jedne dobre i uigrane akcije svoje ekipe iskoristio centaršut Lozana i maestralno uhvatio škaricama loptu koja je završila u mreži gola gostiju.

PSV se ovim trijumfom dodatno učvrstio na liderskoj poziciji Eredivisie sa 39 osvojenih bodova, a u 13 odigranih kola imaju maksimalan učinak što je svakako za svaki respekt! 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi