PSV slavio sa 6:0
Zahvaljujući večerašnjoj pobjedi PSV je otišao na +5 Ajaxu i +10 Feyenoordu, s tim da ove ekipe tek trebaju da odigraju svoje mečeve ovog kola

Eredivizija

PSV slavio sa 6:0

Edmir Škorić

U susretu 15. kola holandske Eredivizije PSV je razbio Excelsior sa visokih 6:0.

Nakon večerašnje pobjede, PSV se odmakao na pet bodova u odnosu na drugoplasirnai Ajax, a čak na +10 je od trećeplasiranog Feyenoorda.

De Jong jeu 17. minuti načeo mrežu gostiju, a u 34. minuti autogoloom Van der Meera je PSV stigao do sigurnijih 2:0.

U 52. minuti nova nesreća za goste i novi autogol, ovaj put Mattheija, da bi u zadnjih 10 minuta u Eindhovenu publika proslavila još tri gola.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Prvo je Malen u 80. povisio na 4:0, potom je gol zabio i Bergwijn u 89. minuti, a konačnih 6:0 ostavio je De Jong drugim golom u 92. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi