PSV u velikom derbiju pregazio Ajax

Holandsko prvenstvo

PSV u velikom derbiju pregazio Ajax

Fudbaleri PSV-a pregazili su danas u velikom holandskom derbiju Ajax sa visokih 3:0.

Iako je PSV izgubio prije nekoliko dana od Barcelone sa visokih 4:0, to fudbalerima ove ekipe očigledno nije pokvarilo raspoloženje i uništio motiv, pa su danas očitali lekciju svom velikom rivalu.

Domaći su pitanje pobjednika riješili u periodu od 21. do 35. minute. Prvo je Pereira u 21. minuti pogodio za 1:0, da bi samo tri minute kasnije De Jong povećao prednost. Konačan rezultat susreta postavio je Lozano deset minuta prije kraja prvog poluvremena.

PSV je zadržao maksimalan učinak od šest pobjeda i lider jena tabeli, dok je Ajax jedno mjesto ispod sa pet bodova manje.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi