Ajax podsjetio na dane stare slave, remi Shakhtara i Hoffenheima

Nastavlja se Liga prvaka

Ajax podsjetio na dane stare slave, remi Shakhtara i Hoffenheima

Ekipa Ajaxa večeras je na domaćem terenu slavila pobjedu protiv AEK-a sa 3:0 u okviru 1. kola grupne faze Lige prvaka.

Ajax igra zaista sjajno na početku nove sezone i večeras je protiv AEK-a to samo potvrdio.

Istini za volju, u prvom poluvremenu nije bilo većih prilika, ali je zato ekipa iz Amsterdama u nastavku susreta stvorila nekoliko dobrih šansi i postigla tri gola.

Prvi gol je pao već u prvoj minuti drugog poluvremena, a mrežu gostiju je zatresao Tagliafico. U 77. minuti je bilo 2:0 jer je pogodio i Van de Beek. Na kraju je goste dotukao Tagliafico svojim drugim golom na meču u 90. minuti.

Liga prvaka, 1. kolo:

Ajax - AEK 3:0 (Tagliafico 46', 90', Van de Beek 77')

U drugom meču koji je počeo u istom terminu ekipe Shakhtara i Hoffenheima podijelile su bodove jer su odigrale 2:2.

Gosti su prvi poveli preko Grillitscha u 6. minuti, ali izjednačenje je stiglo u 27. minuti kada je mrežu Hoffenheima zatresao Ismaily. Ipak, pred sami kraj prvog dijela susreta gosti ponovo dolaze do vodstva jer je gol glavom postigao Nordtveit.

U nastavku susreta Shakhtar je bio dosta bolja ekipa, a to joj se isplatilo tek u 81. minuti kada je Mycon pravim projektilom savladao golmana gostiju Baumanna. Do kraja susreta domaći su imali još nekoliko šansi da postignu gol i pobjede, ali promjene rezultata nije bilo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Shakhtar - Hoffenheim 2:2 (Ismaily 27', Maycon 81' - Grillitsch 6', Nordtveit 38')

Promo

Top Komentari

Edward NewGate
jeste li toliko retardirani da uvijek stavljate video koji se iz ovog ili onog razloga ne moze pogledat?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi