Odluka o povratku na tribine u Zapadnohercegovačkom kantonu bez uticaja na Premijer ligu BiH

Odluka o povratku na tribine u Zapadnohercegovačkom kantonu bez uticaja na Premijer ligu BiH · Saznajemo

A. Beganović

Štab Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona donio je odluku o povratku publike na tribine fudbalskih stadiona i dvorana u kojima se igraju mečevi.

Odluka je obradovala ljubitelje sporta, prije svega fudbala, koji s velikim nestrpljenjem očekuju nastavak premijerligaške sezone i nadaju se da će s tribina moći bodriti svoje ljubimce.

Međutim, odluka Civiline zaštite Zapadnohercegovačke županije po pitanju povratka navijača na premijerligaške terene najvjerovatnije neće imati nikakav uticaj.

Kako SportSport.ba saznaje, da bi se publika vratila na premijerligaške terene potrebno je da odluku o tome donesu krizni štabovi Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Odluke kantonalnih civilnih zaštita tako neće imati nikakav uticaj po ovom pitanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Premijer liga je državno takmičenje tako da pratimo samo odluke na nivou državu, odnosno Federacije BiH i Republike Srpske. Niko ne bih bio sretniji od nas da do početka sezone budu donešene takve odluke. U ovom slučaju, mislim na odluke nadležnih kantonalnih organa neće imati uticaj na Premijer ligu jer došli bismo u situaciju da su recimo neki klubovi povlašteni što, morate priznati, u najmanju ruku nije u redu", rekao nam je naš izvor iz Fudbalskog saveza BiH.

Podsjetimo, Štab Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona na tribinama fudbalskih terena je dozvolio popunjavanje svakog drugog mjesta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velezovac
Ova odluka ce najvise obradovat Široki Brijeg,zaista je bilo tuzno gledati praznu Pecaru,a ne tako davno prije korone,znalo se okupiti i do 200 gledalaca... Kakva finansijska injekcija za Široki povratkom publike na stadion..
13 2
Klackalica
Hahahaha ne odnosi se na premier ligu..pa gdje onda pustate, sta cu gledat boćanje?
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti