Pukki već misli o duelu u Zenici: Bit će još prilika da osvojimo bodove

Finci izgubili od Italijana

Pukki već misli o duelu u Zenici: Bit će još prilika da osvojimo bodove

A. Čaušević

Finska je doživjela domaći poraz od Italije. U 6. kolu kvalifikacija za EP Azzurri su slavili sa 1:2.

Ovim porazom Finci su ostali na drugom mjestu grupe J i dalje imaju velike šanse za direktan plasman na EURO ispred Armenije i Bosne i Hercegovine.

Teemu Pukki je i sinoć zabio gol, međutim ovaj put njegova selekcija nije uspjela izbjeći poraz. Ipak, napadač Norwicha i dalje je optimističan.

Fince sljedećeg mjeseca očekuje gostovanje u Zenici i to će vjerovatno biti odlučujući susret u borbi za drugo mjesto.

Nakon poraza od Italije kolege sa Rai Sporta su Pukkiju postavili pitanje može li Finska do EP-a, a sjajni napadač je dao očekivan odgovor.

"Možemo se plasirati. To je naš san. Sljedećeg mjeseca će biti važne utakmice i imat ćemo priliku da u naredne četiri meča osvojimo još bodova", rekao je Pukki.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon šest odigranih kola u kvalifikacionoj grupi J Italija ima 18 bodova, slijede Finska sa 12, zatim Armenija sa devet, BiH sa sedam, Grčka sa pet te Lihtenštajn sa 1 bodom.

Utakmica BiH - Finska se igra 12. oktobra na stadionu Bilino polje s početkom u 18 sati. 

Top Komentari

zazamir
ma popušiš nam tuki Pukki
9 1
gaziiiiJAaaa
Pravi PROFESIONALA.. ne visi po Bosni sa ADILOVICEM I IBRICICEM, ne jede BAKLAVE i ne dolazi mu RODBINA u hotel na REPREZENTATIVNIM OKUPLJANIMA...ali zato TRPAAAAA CIKO...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi