Pukla petarda na Tušnju: Sloboda savladala Tuzla City
Adnan Tabaković u duelu sa jednim fudbalerom Tuzla Cityja

Izabranici Adnana Jahića još uvijek bez poraza

Pukla petarda na Tušnju: Sloboda savladala Tuzla City

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete svoj susret odigrali su Sloboda i Tuzla City. Izabranici Adnana Jahića bili su izuzetno raspoloženi te na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:0 (3:0).

Sloboda je od prvog minuta krenula izuzetno agresivno prema golu gostiju iz Simin Hana. Ta im se agresivnost isplatila u 15. minuti kada je Mahmud Ali nakon jednog centaršuta najbolje se snalazi u šesnaestercu gostiju te rutinski pogađa za 1:0. Nakon postignutog gola izabranici Adnana Jahića krenuli su još ofanzivnije prema golu gostiju, te u 30. minuti preko Amara Pekarića došli u vodstvo od 2:0. Sedam minuta kasnije Maid Mušić pogađa za vodstvo od 3:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta vidjeli smo još dva gola u mreži gostiju. Tarik Biserović u 49. minuti povećao je vodstvo na 4:0, da bi samo sedam minuta kasnije Mahmud Ali svojim drugim golom doveo domaće u vodstvo od 5:0.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su tako izabranici Adnan Jahića upisali i više nego zasluženu pobjedu u ovom susretu te ostali u samom vrhu tabele.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi