Na Tušnju stanuje još jedan lider, Jahić sretan: Nisam baš očekivao prvo mjesto!

Nade Slobode sjajno startale

Na Tušnju stanuje još jedan lider, Jahić sretan: Nisam baš očekivao prvo mjesto!

S. Mlaćo

Neki novi vjetrovi pušu u tuzlanskoj Slobodi.

Kadeti i juniori FK Sloboda su na liderskim pozicijama u Omladinskoj Premijer ligi BiH, a seniori su jučer savladali Krupu i došli na šestu poziciju.

Kadete Tuzlaka sa klupe predvodi Adnan Jahić. Jahić se već okušao u trenerskom nogometu, a navijačima Slobode je poznat po svojoj srčanosti iz vremena kada je nosio dres ovog kluba, te željom za napredovanjem.

Čini se pravi čovjek na pravom mjestu u pravo vrijeme, pa ne čude odlični rezultati nada Slobode.

"Zadovoljan sam, s tim što smo kiksali bespotrebno protiv Mladosti, te kući protiv Borca. Preferiram da djeca igraju, nisam od onih trenera što idu samo na rezultat, jer kada imaš igru, rezultat sam dođe. Odradili smo dobre pripreme, nisam baš očekivao da budemo prvi, ali jesam da budemo u vrhu", priča Jahić za SportSport.ba.

Dobro mu ide, iako nije puno poznavao omladinski nogomet.

"Dobro ide, bitno je držati disciplinu, znate, ovo su osjetljive generacije".

Ističe sjajan rad svih u FK Sloboda.

"Mi treneri imamo sjajan odnos, a svakako nam je mnogo pomogao sportski direktor Sanel Mašićć koji nam je non stop na usluzi, kao i koordinator Adnan Buco Osmanhodžić. Sve ovo je plod svih nas, stepenica za stepenicom i zaista je ovo lijepa priča".

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Mladi nogometaši su budućnost Slobode, a radi se veoma kvalitetnom u svim selekcijama.

"Odavno nije bila bolja atmosfera u cjelokupnom klubu. Klub se bazirao na nas mlađe trenere, od prvog tima do omladinskih selekcija. Ja sam vlasnik "A" trenerske licence, sada ću vjerovatno biti kandidat kluba za PROFI licencu. Posložili smo stvari, imamo dobar nijet, a obraz je čist. Onaj ko treba da igra on će igrati. U tome dođu rezultati, pa dođeš i na prvo mjesto", dodao je na kraju razgovora šef struke kadeta FK Sloboda Adnan Jahić.

Top Komentari

sslazio
Zaista ne znam sta se desilo u Slobodi ali ovo obecava. Juniori razbijaju, velika bi stvar bila osvojiti ligu u tom uzrastu i igrat ligu prvaka, kadeti obecavaju... iz ovih generacija bi se moglo dosta igraca za koju godinu napraviti za prvi tim. A trenutno i u prvom timu Slobode je dosta igraca iz omladinskog pogona. Mozda nemaju kvalitet za titulu, ali sredina tabele je opet bolja od borbe za opstanak.
5 0
Refiksabanadzovic2
Svaka cast Jaha,samo tako nastavi,i puno srece u daljem radu,i zivotu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi