Pulišić imao bizaran doček u Chelseaju: "Niko nije ni vidio da sam ušao u autobus"

Kasnije je sve ispalo kako treba

Pulišić imao bizaran doček u Chelseaju: "Niko nije ni vidio da sam ušao u autobus"

Endin Čaušević

Christian Pulišić je pred početak ove sezone stigao u Chelsea za 64 miliona eura.

Amerikanac je u dresu Borussije Dortmund pružao jako dobre partije, a Chelsea je odlučio uložiti veliki novac na njegov dolazak. Pulišić se ekipi priključio na pripremama u Japanu, ali doček nije bio baš onakav kako je on to očekivao.

Pulišić je predstavljen na Stamford Bridgeu kao novi igrač Chelseaja, a nakon toga je odmah otputovao u Japan kako bi se priključio ostatku ekipe na pripremama.

"Tim je tek počeo pripreme u Japanu i ja sam se priključio. Sve to je prošlo nekako bizarno. Sjećam se da sam došao s odmora kojeg sam dobio nekoliko dana. Otišao sam prvo u hotel da vidim raspored treninga", počeo je Pulišić i nastavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam uporan i nervozan jer nisam znao šta da očekujem. Odlazak u Chelsea bio je velika stvar za mene. Sjećam se da sam ušao u autobus i skoro svi igrači su spavali. Prošao sam nazad i niko me skoro nije ni vidio da sam ušao. Bilo je je par koji su me pozdravili i to je to. Nije mi bilo jasno šta se dešava".

Pulišiću je trebalo nekoliko dana da se uklopi u tim, ali prošlo je bolje nego što je očekivao. Amerikanac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 23 utakmice, te je postigao šest golova i dodao je isto toliko asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi