Pune tribine bh.stadiona skandirale 'Ćiro pederu': "Samo su pitali da li ćemo pustiti ili prodati"

Bratstvo i Sloboda su tada vodili borbu za ulazak u Premijer ligu BiH

Pune tribine bh.stadiona skandirale 'Ćiro pederu': "Samo su pitali da li ćemo pustiti ili prodati"

E. Oštraković

Prije tačno šest godina u Gračanici je odigrana utakmica između Bratstva i tuzlanske Slobode.

Bila je to utakmica 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a obje ekipe borile su se za ulazak u Premijer ligu BiH.

Osim ove dvije ekipe, za ulazak se borila i ekipa Jedinstva iz Bihaća. U to vrijeme na čelu Slobode bio je Azmir Husić koji je doveo sjajne igrače u Slobodu, a na klubi ekipe iz Tuzle bio je Miroslav Ćiro Blažević.

Imalo je i Bratstvo jako dobru ekipu u to vrijeme, a dovoljan je podatak da je na golu Bratstva tada bio Romeo Mitrović, koji je nekoliko mjeseci prije dolaska u Gračanicu branio za zagrebački Dinamo.

Tri hiljade ljudi na tribinama, skandiranje "Ćiro pederu" i utakmica je mogla da počne. Ambijent je bio nešto što se u Gračanici ne dešava tako često.

Na prvi gol se čekalo do 44. minute a onda je bljesnula sjajna kontra ekipe koju je sa klupe predvodio rođeni Tuzlak, Denis Sadiković.

Gol za vodstvo postigao je Diabang. Odmah na startu drugog poluvremena, neopreznost gostujućeg igrača koji je igrao rukom, a sudac Irfan Peljto je pokazao na bijelu tačku.

Siguran izvođač, kao i mnogo puta prije, ali i nakon te utakmice bio je kapiten Bratstva, štoper, Edin Šuša, koji se danas za SportSport.ba prisjetio ove utakmice.

"Imali smo baš odličnu sezonu i završili smo na trećem mjestu. Ekipa je bila odlična i bili smo svi kao jedan za razliku od ovih današnjih vremena. Trener je bio Denis Sadiković koji je radio maestralan posao. Igrali smo protiv Slobode, a na tribinama tri ili četiri hiljade ljudi. Sedam dana prije utakmice bilo je nevjerovatnih pritisaka da ćemo pustiti ili prodati ovu utakmicu, te da igramo za nekoga. Pokazali smo zajedništvo i pored svih tih okolnosti odigrali smo sjajno i dobili sa 2:0. Pobjedu smo poklonili našem počasnom predsjedniku, Nusretu Heliću, koji je uz nas bio cijelo vrijeme prije te utakmice i u tom trenutku je bio najsretniji čovjek na svijetu", rekao je Šuša.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bratstvo je tu sezonu završilo na trećem mjestu, drugo je bilo bihaćko Jedinstvo, a u Premijer ligu je ušla ekipa Slobode.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Probisvjet
Zato su pradali Jedinstvu.
3 1
Bhf111
Ta sezona je bila najveca mucka u historiji BiH ja mislim. Sta se sve desavalo to nije bilo normalno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije