Tušanj pamti Vojvodićeve suze: "Ne mogu zaista..."

Sjajan meč odigrali su Sloboda i Zrinjski

Tušanj pamti Vojvodićeve suze: "Ne mogu zaista..."

Samir Mlaćo

Emocije su sastavni dio nogometa. U današnjem nogometu nažalost sve ih je manje, gotovo nikako.

Postao je to 'čisti' posao, biznis, pa suza, očaja, itd., skoro da i nema.

Stariji ljubitelji nogometa žale zbog toga. Sjećaju se velikih utakmica, te detalja kada su poraženi plakali, kada su navijači ostajali na stadionima i bili utjeha jedni drugima...

Na tuzlanskom Tušnju posebno se pamti jedna utakmica. 22. kolo Premijer lige u aprilu 2012. godine donijelo je duel Slobode i Zrinjskog.

Bio je to pravi derbi, na kraju pet pogodaka i pobjeda Slobode 3:2. Za domaće su pogađali Amar Rahmanović, Jasmin Mešanović i Alen Mešanović, a za goste dva puta Mile Pehar.

Sloboda je meč završila sa dva igrača manje, ali hrabrom igrom stigla do pobjede nad velikim rivalom.

Zbog toga je pobjeda imala poseban 'ukus'. Kao lavovi su bili domaći, igrali su kao nikada prije, te su na kraju nagrađeni pobjedom.

Darko Vojvodić je sa klupe predvodio Slobodu. Nadmudrio je svog kolegu Slavena Musu, danas trenera u stručnom štabu A reprezentacije naše zemlje.

Vojvodić je poznat po svom temperamentu, ali i ljubavi prema Slobodi. Nakon meča pustio je i suzu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

˝Vidjeli ste i sami sve ovo što je bilo….. Emotivno sam prazan……..ne mogu zaista…˝, uspio je samo nakon utakmice izgovoriti Vojvodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi