"Pušio sam samo kada pijem, ali je problem bio što sam pio svaki dan i to barem deset piva"

Cicinho je bio velika nada Real Madrida

"Pušio sam samo kada pijem, ali je problem bio što sam pio svaki dan i to barem deset piva"

Endin Čaušević

Bivši brazilski fudbaler Cicinho nekada je bio velika nada Real Madrida, ali nije uspio da opravda očekivanja na Santiago Bernabeu.

Cicinho je pažnju na sebe skrenuo sjajnim igrama u dresu Sao Paula, a početkom 2006. godine ovaj desni bek stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje. Kraljevi su tada smatrali da će Cicinho biti dostojna zamjena za legendarnog Michela Salgada, ali su pogriješili.

Brazilac je u dresu Real Madrida odigrao 26 utakmica i postigao je dva gola, ali već na ljeto 2007. godine napustio je klub. Real je odlučio da ga proda Romi gdje je pod ugovorom bio do 2012. godine, ali većinu sezona igrao je na posudbama.

Cicinho se 2017. godine vratio u Brazil i potpisao je za Brasiliense, a godinu dana kasnije odlučio je okačiti kopačke o klin. Ovaj 39-godišnjak je svjestan da je mogao ostvariti daleko bolju karijeru, ali noćni život ga je, baš kao i većinu Brazilaca, koštao većeg uspjeha u fudbalu.

Slikovni rezultat za cicinho real madrid

"Počeo sam da piem kada sam imao 13 ili 14 godina dok sam još bio u Botafogu. Rekli su mi da je pivo dobro i pio sam ga. Tada kada sam počeo pio sam mnogo i nisam prestao do prije nekoliko godina. Skoro 20 godina sam bio alkohol i to po deset piva dnevno. Na početku nisam imao para za nešto drugo i pio sam samo pivo. Ali, kada sam potpisao za Atletico Mineiro počeo sam piti sve. Tada sam počeo i pušiti i konzumirao sam cigarete od 1999. do 2010. godine. Pušio sam samo kada pijem, ali je problem bio što sam pio svaki dan", rekao je Cicinho.

Zbog burnog noćnog života u Real Madridu su shvatili da je Cicinho promašena investicija i odlučili su ga prodati Romi. Brazilac je vjerovao da bi tamo mogao dokazati svoje kvalitete, ali nije uspio.

Slikovni rezultat za cicinho roma

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Volio sam da igram fudbal, ali se ljubav prema toj igri izgubili u jednom trenutku. Bog mi je dao talent, ali nisam znao kako da ga iskoristim na pravi način. Nisam osjećao uzbuđenje i zadovoljstvo kada bi istrčao na teren. Tada sam igrao za Romu i to je bio očajan period u mojoj karijeri", dodao je Cicinho koji je objasnio da se sve promijenilo kada je upoznao svoju suprugu Marijanu.

"Ona me ohrabrila da više ne pijem i pomogla mi je da se promijenim. Prije nje sam trošio novac na sve i svašta, ali me ona naučila da se kontrolišem u tome. Sada ona upravlja bankovnim računima i to je bila najbolja odluka koju sam donio. Pravio sam u životu dosta ludosti, ali je tu bilo i dobrih odluka. Uložio sam novac u neke dobre stvari. 80% novca davao sam ocu da ih ulaže pametno, a 20% sam baš pošteno spržio i potrošio. No, hvala Bogu sada sam u dobroj finansijskoj situaciji".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ne mo’š piti, pušiti, cure ganjati i sportom se baviti.
5 4
GAAZZIIJAAA_br1.
Nermin JAMAK za BOGATASE..
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi