Travnik novi lider, Iskra uvjerljiva, Vitezu i Vlašiću po bod

Druga liga Zapad

Travnik novi lider, Iskra uvjerljiva, Vitezu i Vlašiću po bod

S. Mlaćo

NK Travnik je lider na tabeli Druge lige Zapad nakon devet odigranih kola. Travničani su u ovom kolu savladali Borac iz Izačića teže od očekivanog. Bilo je 2:1 uz dva pogotka Belmina Vile, drugi u sudijskoj nadoknadi meča.

Jedini pogodak za Borac i to iz slobodnog udarca djelo je Anel Halkić.

U ovom kolu ubjedljiva je bila bugojanska Iskra koji je uvezala treću vezanu pobjedu. Bugojanci su savladali Krajišnik 5:0, uz dva pogotka Alena Jusufbašića, te po jedan Amela Zeca, Aida Zukanovića i autogol Edina Halkića. Gosti su kod rezultata 4:0 imali jedanaesterac, ali pokušaj Đajića odbranio je Konjarić.

Rudar je pogocima Emira Torlaka i Beriza Fajkića savladao Kiseljak 2:0, a isti rezultat viđen je u duelu Podgrmeča i Bratstva. Strijelci za domaći tim bili su Haris Medžedović i Emal Hodžić.

Brekovica i FK Vitez su podijeli bodove (1:1). Iznenađenje smo vidjeli u Turbetu. Vlašić je bio favorit protiv Krajine, ali se na kraju morao zadovoljiti samo jednim bodom. Domaći su poveli pogotkom Enisa Lepira u 66. minuti, a bod gostima donosi pet minuta kasnije Isak Hairlahović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Busovača je bila sigurna protiv slabašne Sloge 3:1. Gosti su na ovaj meč doputovali sa samo 11 igrača, a Mirza Sejmen je upisao hat trick i bio junak svog tima. Za goste je pogodio Alen Mehić.

Kada je tabela u pitanju nakon 9. odigranih kola, Travnik je lider sa 18 osvojenih bodova, Vlašić ima 16, a FK Vitez, Iskra i Busovača po 15.

Top Komentari

Gari Garinča
Stigao novi ferman iz saveza, u bostan ligi, na svakoj utakmici, "velikom klubu" Travnik se treba i mora svirati najmanje jedan penal.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti