Put iz Kalifornije poput vječnosti: Bh. ekspedicija se još nije vratila u zemlju

Utakmica završila prije više od 36 sati

Put iz Kalifornije poput vječnosti: Bh. ekspedicija se još nije vratila u zemlju

Admin Čaušević

Reprezentacija BiH sastavljena isključivo od igrača iz Premijer lige BiH je u prijateljskom duelu izgubila od "MLS" selakcije SAD sa 1:0.

Utakmica igrana u blizini Los Angelesa je završena u nedjelju oko četiri sata po centralnoevropskom vremenu, a interesantno da se i više od 36 sati kasnije bh. ekspedicija još nije vratila u zemlju.

Kako smo uspjeli saznati reprezentativci BiH, stručni štab i ostali predstavnici Saveza se trenutno nalaze u Istanbulu gdje čekaju let za Sarajevo.

Avion bi u Sarajevo trebao sletiti oko 20 sati nakon čega će neki igrači morati do "skoknuti" do Zenice kako bi preuzeli lične stvari i još neku opremu pošto su u Trening kampu proveli nekoliko dana prije leta za SAD.

Igranje protiv SAD-a je premijerligaške igarče koštalo dvije sedmice kraćeg odmora u odnosu na većinu kolega pošto je posljednje kolo jesenjeg dijela odigrano 4. decembra.

Ipak, nema sumnje da je igranje za reprezentaciju BiH san i ponos za sve igrače te gostovanje "preko bare" sigurno donosi jedno pozitivno iskustvo, ali i promociju na međunarodnom nivou.

Igači koje je Ivaylo Petev birao su odigali zaista dobar meč, bili su izrazito disciplinovani te su ranovpravno parirali protivniku iako su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje. Nesretan gol su primili u posljednjim minutama.

Inače, većina premijerligaša sa zimskim pripremama počinje u drugoj sedmici januara pa će igrači koji su igrali protiv SAD-a imati još tri sedmice odmora da napune baterije za proljeni dio sezone.

Top Komentari

fukaraslana
Ko nam vodi savez vico i masimovic dobro je da imaju trenerke
7 0
Comandini
Svaka cast momci kako ste odigrali. Prosjecan americki MLS igrac zaradjuje oko 800k a prosjek igraca PL BIH oko 13k godisnje. €
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi