Zmajevi su sinoć imali istinskog vođu: "Zadovoljan sam, ostaje samo žal zbog primljenog gola..."

Sjajan dojam ostavio je defanzivac naše reprezentacije

Zmajevi su sinoć imali istinskog vođu: "Zadovoljan sam, ostaje samo žal zbog primljenog gola..." · Intervju

S. Mlaćo
Reprezentacija naše zemlje sastavljena od igrača iz Premijer lige sinoć je odmjerila snage sa SAD-om, a završilo je 1:0 za rivala.

Naši momci su se dobro držali, poklekli su tek pred sami kraj i na kraju su minimalno poraženi.

Iako po prvi put u ovom sastavu, vidljiva je bila volja i želja naših momaka da se prikažu u dobrom izdanju, što se na kraju i desilo. Brojne pohvale dobio je defanzivac Zrinjskog Hrvoje Barišić koji je mora se to priznati imao dosta posla.

Barišić je djelovao sigurno, mirno i samouvjereno, te nema sumnje da je osvojio simpatije stručnog štaba i navijača. Mnogima se činilo da se radi o nogometašu koji u reprezentaciji ima bar 50-tak nastupa.

Iz Los Angelesa se javio za SportSport.ba iskusni defanzivac jesenjeg prvaka naše zemlje mostarskog Zrinjskog.

“Pričamo još evo između sebe o utakmici. Možemo biti zadovoljni s obzirom da smo igrali sa igračem manje 60 minuta. Amerikanci su imali posjed, ali ne i neke izrazite šanse. Mislim da smo pokazali određeni kvalitet, šteta zbog tog primljenog gola u posljednjoj minuti“, riječi su Barišića.

Oglasi

Domaćin je pokazao da ima kvalitetnu ekipu igrača sastavljenih iz MLS-a.

“Vidi se da Amerikanci imaju uigran sistem. Koji god igrač da je ušao radi iste kretnje, a s obzirom koliko ulažu nije ni čudo da izrastaju u nogometnu silu“.

Opis nije dostupan.

Dobio je brojne pohvale, jasno je da se radi o nogometašu reprezentativnog kalibra.

“Zadovoljan sam svojim nastupom. Uvijek može i mora bolje, ali mislim da sam u ovom trenutku dao svoj maksimum. Nakon crvenog kartona smo imali puno više trke da nadoknadimo igrača manje. Nismo izdržali, ostaje žal...“

Oglasi

Debitovao je za reprezentaciju, ali s obzirom na iskustvo i kvalitete nije se osjetila trema. Čak naprotiv, djelovao je kao pravi vođa naše selekcije, bodrio je saigrače, davao upute, bodrio mlađe kolege...

“Velika je čast biti u reprezentaciji. Nisam ni bio svjestan da je ovo moj debi zbog fokusa na utakmicu. Vidim sada po porukama podrške i od navijača i svih ostalih koliko je to velika stvar“.

Sada mu tek slijedi odmor.

“Praktički nisam ni imao odmor, sada tek počinje onaj 'pravi'. Vraćam se kući, pa sa obitelji malo se opustiti i onda opet kreću pripreme za nastavak prvenstva“.

Zrinjski ima lijepu prednost nad Tuzlom City, no opuštanja u redovima Plemića nema.

“Želimo ući u nastavak maksimalno ozbiljno, nema opuštanja, ništa nije gotovo. Mi smo toga svjesni. Želimo zadržati ovu ozbiljnost i uz naporan rad krenuti odmah u nove pobjede“.

U Mostar se vratio iz Tuzle City, bio je velika želja čelnika kluba i navijača. Na kraju su svi sretni. Barišić se osjeća sjajno i pruža kvalitetne partije, a Zrinjski ostvaruje ciljeve.

“Baš tako. Znamo se dobro. Mostar je grad u kojem se osjećam fenomenalno, imam tu i svoje prijatelje. Na kraju sam sa Zrinjski ostvario rekordan uspjeh, a došao je i u poziv u reprezentaciju koji zaista puno znači“, dodao je iskusni stoper Zrinjskog Hrvoje Barišić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Biorazgradiv
Bravo Hrvoje! :)
14 4
Realist
Pa u nasoj ligi ima boljih igraca od onih koji su igrali u kvalifikacijama.
12 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi