Puyolu je dosadilo ponašanje Viniciusa: "Slušaj, bolje bi ti  bilo da..."

Legenda Barce poslala poruku za Brazilca

Puyolu je dosadilo ponašanje Viniciusa: "Slušaj, bolje bi ti bilo da..."

Edmir Škorić

Bivši centralni bek Barcelone Carles Puyol pozvao je Viniciusa Juniora da se fokusira na fudbal nakon kritika na račun Brazilčevih emocija na terenu.

Vinicius Junior igra sjajno, ali brazilski reprezentativac svojim ponašanjem često izaziva revolt kod protivničkih igrača i navijača.

"Volio bih da razgovaram s njim kao sa saigračem u fudbalu i kažem mu šta mislim i osjećam. Rekao bih mu: 'Slušaj, bolje bi ti bilo da se fokusiraš na fudbal'. On je sjajan igrač koji pravi razliku i kome se treba diviti. Da je promijenio stav imao bi više priznanja", rekao je Puyol novinarima.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je u više navrata podržao Viniciusa suočen sa komentarima i kritikama, a nedavno je tvrdio da je krilo "nepoštovano" u pobjedi Reala od 2:0 nad Atleticom u januaru. Vinicius je prošle godine bio najfauliraniji igrač u La Ligi.

Brazilac je u centru pažnje bio i u nedjelju u remiju Real Madrida i Rayo Vallecana (0:0). Imao je verbalne duele sa pojedinim igračima gostiju, a pred kraj okršaj sa golmanom Dimitrievskim.

Oglasi

Kamere su snimile u nekoliko navrata kako Vinicius dobacuje makedonskom golmanu, a najviše mu je zasmetalo što je on zadržavao vrijeme u finišu zbog čega su imali okršaj, te je čak i prijetio Makedoncu.

"Ti i ja van terena. Čekam te vani kada se utakmica završi", govorio je Vinicius Dimitrievskom, a kamera je sve to snimila.

Dimitrievski je priznao da je tu bilo dobacivanja s obje strane, ali da nije čuo da mu je Vinicius rekao da će ga čekati nakon meča, te je reprezentativac Sjeverne Makedonije mnoge nasmijao svojim odgovorom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To su normalne tenzije na utakmicama. U tom duelu krenuo sam po loptu i on me odgurnuo, ali to je bilo to. Prijetio je da će me čekati? Odlično, dat ću mu zagrljaj. On je zaista odličan fudbaler", kroz smijeh je rekao Dimitrievski.

Koliko god Vinicius svojim ponašanjem djelovao razmaženo i djetinjasto, ipak sa loptom u nogama radi čuda i jedan je od najboljih fudbalera na svijetu u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi