Tužno, jadno i bijedno: Vini Junior jeste provokator, ali ovako nešto nijedan čovjek ne zaslužuje
Foto - Sergio Ruiz (AFP)

Tužno, jadno i bijedno: Vini Junior jeste provokator, ali ovako nešto nijedan čovjek ne zaslužuje

Midhat Šljivak

Vinicius Junior ponovo je bio u centru pažnje na jednoj utakmici španske La Lige. Zvijezda Real Madrida često je na udaru protivničkih navijača, tako je bilo u El Clasicu protiv Barcelone, gdje je ponovo doživio rasističke uvrede. Zbog toga je bio itekako nervozan po izlasku iz igre.

Vinicius Junior česta je meta rasista u Španiji. Sjajni Brazilac poznat je kao veliki provokator, izluđuje protivničke navijače, no apsolutno ništa ne opravdava to što ga vrijeđaju na rasnoj osnovi.

Danas je na El Clasicu protiv Barcelone također doživio uvrede kao na nekolicini drugih stadiona. One su bile zaista brutalne.

"P***o majmunska", uzvikivali su navijači Barcelone, a jedan od njih je čak bacio i bananu na teren tokom izlaska iz igre brazilskog fudbalera.

Zbog toga je on imao žestoku reakciju po izlasku iz igre. Trener Reala Carlo Ancelotti ga je doslovno odvukao s terena kako ne bi eventualno dobio crveni karton.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/MercaFoot_/status/1718324306965352537[/twitter]

Srećom, ovi takozvani navijači su ubrzo otkriveni. Odale su ih kolege s tribine koje su sve snimile i policija će ih uskoro privesti na saslušanje, a ovakve scene će ih koštati dolaska na utakmice Barcelone u budućnosti.

Nije Vini nakon utakmice govorio o onom što se dešavalo. Samo je pohvalio svoj tim nakon velike pobjede.

"Kada se borimo možemo pobijediti bilo koga. Danas smo odigrali odlično drugo poluvrijeme, kontrolisali smo utakmicu i znali smo da će nam se vratiti. Jude je iskoristio šanse i postigao je dva gola. Sada imamo slobodno poslijepodne da uživamo, ali ćemo se vratiti još jači za naredne utakmice. Trener to dobro razumije i uvijek nas počasti slobodnim vremenom"; rekao je Vinicius Junior.

Vini Junior je ove sezone odigrao ukupno 10 utakmica za Real Madrid i ima učinak od tri gola i tri asistencije. Danas se nije previše proslavio, ali na kraju je ipak on taj koji je slavio sa saigračima.

Real je na vrhu La Lige s 28 bodova. Toliko ima i ekipa Girone, a Barcelona je trećeplasirana s četiri osvojena boda manje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
A šta drugo očekivati od varalica, primitivaca i sirotinje?! Kakav klub, takvi navijači...
5 6
*p!p!t@*
Kličko ****o jesi li živ? Tareš li koru od banane
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti