QPR stvorio probleme Bielsinom Leedsu

Championship

QPR stvorio probleme Bielsinom Leedsu

E. Škorić

U susretu 28. kola engleskog Championshipa Leeds je gostovao QPR-u, te je upisao minimalan poraz od 1:0.

Leeds vodi žestoku borbu ove sezone za prva dva mjesta i direktan plasman u Premier ligu, pa je poraz kod rasterećenog QPR-a svakako nešto čemu se navijači, igrači, pa i sam Bielsa, nisu nadali.

Wells je u 20. minuti postigao pogodak koji je u konačnici QPR-u donio tri boda, a Bamford je u 62. minuti upropastio zlatnu šansu da donese barem bod Leedsu, promašivši penal.

Sve je za goste bilo gotovo kada je Philips u 88. dobio direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds ostaje drugi s 52 boda, no Fulham, Brentford, Nottingham... Svi oni imaju priliku da se primaknu Bielsinoj ekipi i nastave borbu za drugu poziciju. Za sada je najbolji Bilićev WBA koji je prvi s 53 boda, ali i on je daleko od sigurnog plasmana u Premier ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi