Talenat je nagovještavao, "luda glava" nije dala: Modrić mi je rekao da ću igrati za Real ili Barcu

Adel Taarabt konačno ponovo igra...

Talenat je nagovještavao, "luda glava" nije dala: Modrić mi je rekao da ću igrati za Real ili Barcu

Za Adela Taarabta niko nije čuo tri godine, a onda je u martu 2019. konačno debitovao za prvi tim Benfice, 1387 dana nakon što je potpisao ugovor sa portugalskim velikanom.

I gle čuda, ove sezone je Adel Taarabt standardan u ekipi Benfice koja je trenutno na trećem mjestu u portugalskom šampionatu, iza iznenađujućeg lidera Famalicaa i drugoplasiranog Porta (Benfica i Porto imaju isti broj bodova).

Međutim, da je talenat jedino što je bitno u fudbalu, Taarabt bi danas, sa 30 godina, bio smatran jednim od najboljih u svijetu. Međutim, ne ide to tako.

Tottenham je Taarabta kao igrača sa ogromnim potencijalom doveo 2007. godine iz Lensa, ali je Markonac upisao tek devet nastupa za Pijetlove prije nego što je 2010. prešao u QPR.

Tamo je ovaj virtuoz briljirao, proglašen je najboljjim igračem Engleske fudbalske lige u sezoni 2010/2011, a QPR je osvojio Championship i otišao u Premier ligu.

Međutim, Taarabt jednostavno nije imao ono šte je potrebno da svoje vještine prenese tamo gdje se zahtjeva vrhunski profesionalizam, pa su uslijedile neuspješne posudbe u Fulhamu i Milanu.

Nakon "lutanja" potpisao je 2015. za Benficu, u kojoj je dugo bio na marginama - do ove sezone.

Adel Taarabt je o onome što se moglo desiti sa njegovom karijerom, a nije govorio, za printano izdanje FourFourTwo magazina.

"Ne volim ovako govoriti o sebi, ali kada biste razgovarali sa onima koji su me gledali dok sam bio mladi talenat, mislim da bi mnogi od njih rekli da ću jednog dana igrati za Real Madrid i Barcelonu. Čak mi je to jednom rekao i Luka Modrić", izjavio je Taarabt, pa nastavio:

"Ali to se nije desilo. Ne samo zbog drugih, nego zbog mene".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Taarabt je oduvijek bio poznat kao majstor s loptom, a svoje najbolje dane je imao u QPR - gdje i danas mnogi pamte njegove fudbalske čarolije.

"Raheem Sterling mi je prija par mjeseci poslao poruku. Slušao sam njegov intervjuu u kojem je rekao da sam mu bio idol u QPR-u... Ovih dana su to sigurno Cristiano Ronalo ili Lionel Messi, ali kada je bio dječak gledao je mene", istakao je Taarabt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi