Quaresma pravi iznenađujući transfer i to van Evrope

Napušta Tursku

Quaresma pravi iznenađujući transfer i to van Evrope

S. Grebović

Nekada su ga smatrali većim talentom od Cristiana Ronalda, ali Ricardo Quresma će zauvijek ostati upamćen kao jedan od onih fudbalera koji nikada nisu uspjeli da zasijaju u punom sjaju.

Tridesešestogodišnji krilni ofanzivac od ljeta ove godine nastupa za Kasimpasu, nakon be baš lijep rastanka sa svojim prethodnim klubom Besiktasom, čiji je dres nosio pune četiri sezone. 

Prema pisanju portugalskih medija, Quaresmu samo formalni detalji dijele od potpisa za brazilski Santos. Jedan od ključnih ljudi koji je inicirao ovaj transfer je novi trener brazilskog velikana Jesualdo Ferreira koji je među prvima lansirao aktuelnog prvaka Evrope na veliku pozornicu.

Tranfer bi trebao biti realizovan bez odštete, budući da mu na ljeto ističe ugovor sa Kasimpasom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Quaresma će na ljeto imati priliku da sa svojim Portugalom odbrani titulu prvaka Evrope, a za evropski Brazilci će na EURU biti smješteni u grupi smrti skupa sa Francuskom, Njemačkom i pobjednikom baraža Lige nacija iz A grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije