Ricardo Quaresma zvanično ima novi klub!

Portugalac ostaje u Turskoj

Ricardo Quaresma zvanično ima novi klub! · Zvanično

Iako se dalo naslutiti da to možda i nije želio, Ricardo Quaresma je nakon četiri godine napustio Bešiktaš.

Iskusni krilni napadač nije bio u planovima Bešiktaša za novu sezonu, pa saradnja između istanublskog kluba i temperamentnog Portugalca nije produžena.

Ipak, Quaresma će i naredne sezone igrati u Turskoj jer je Kasimpaša uspjela osigurati njegove usluge.

Quaresma je potpisao jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu, a danas je i izvanično predstavljen kao novo pojačanje Kasimpaše.

Tako je Kasimpaša bez plaćanja obeštećenja dobila veliko pojačanje, a Quaresmin saigrač u novom klubu će biti i nekadašnji mladi reprezentativac BiH Haris Hajradinović.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Quaresma je veliki dio svoje karijere proveo u Bešiktašu s obzirom da u Kasimpašu stiže nakon drugog "mandata" u crno-bijelom dresu. Prvi put je u Bešiktašu igrao od 2010. do 2013. godine.

Osim Bešiktaša u svojoj karijeri je nastupao još Sporting, Barcelonu, Porto, Inter, Chelsea i Al Ahli. Sa reprezentacijom Portugala je 2016. godine postao prvak Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi