Novac od ugovora ulagao u trgovinu narkoticima: Fudbalska zvijezda na listi za hapšenje
Foto - Instagram

Quincy Promes u novom problemu

Novac od ugovora ulagao u trgovinu narkoticima: Fudbalska zvijezda na listi za hapšenje

Midhat Šljivak

Poznati udbaler i povremeni reprezentativac Nizozemske Quincy Promes (30) optužen je za trgovinu narkoticima i pripadnost kriminalnoj organizaciji, tvrdi list De Telegraaf.

Ovaj 30-godišnjak uhapšen je u ljeto prošle godine nakon što je izbo rođaka, a ispostavilo se na kraju da je umiješan u brojne druge kriminalne radnje, među kojima je i trgovina drogom.

Navodno, Promes je s porodicom novac od fudbala investirao u kupovinu kokaina i potom ga je preko dilera rasturao na ulicama nizozemskih gradova.

Promes je, tvrde nizozemski mediji, stavljen na listu policije za hapšenje, ali on vlastima ove zemlje trenutno nije dostupan jer se nalazi u Rusiji.

Iskusni fudbaler je član Spartaka iz Moskve. Teško je očekivati i da će doći u Nizozemsku jer mu se sprema hapšenje i vjerovatno duga zatvorska kazna.

Oglasi

Njegov advokat Gerard Spong ništa nije mogao komentarisati o ovom slučaju.

"Ne znam ništa o tome", kratko je rekao advokat, a prenosi De Telegraaf.

Promes je već u problemu jer je pokušao ubiti rođaka, ali pokušaj ubistva mu je trenutno mnogo manja briga od trgovine narkoticima, pa bi u slučaju hapšenja ovaj fudbaler mogao zaglaviti na dugogodišnjoj robiji.

Quincy Promes je karijeru počeo u Twenteu, potom je četiri godine proveo u Spartaku, gdje se ponovo vratio prošle godine. U međuvremenu je nastupao za Sevillu i Ajax.

Za reprezentaciju Nizozemske ovaj iskusni ofanzivac nastupio je 50 puta i postigao je sedam golova.

Top Komentari

HarisADP
Odmah na strijeljanje!!!
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi