U Rusiji tuguju, a u Njemačkoj slave nakon UEFA-ine odluke

Spartak izbačen iz Evropske lige

U Rusiji tuguju, a u Njemačkoj slave nakon UEFA-ine odluke

Endin Čaušević

FIFA i UEFA su objavili večeras da je Rusija izbačena iz svih takmičenja na reprezentativnom i klupskom nivou.

Tako reprezentacija Rusije neće učestvovati narednog mjeseca u baražu za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru. Rusi su trebali u polufinalu baraža igrati protiv Poljske, ali se to neće desiti.

Međutim, nije kažnjena samo reprezentacije Rusije jer je UEFA istu odluku odlučila da proširi i što se tiče klupskih takmičenja.

Tako su svi ruski klubovi izbačeni iz evropskih takmičenja za ovu sezonu. Tu će najviše da ispašta moskovski Spartak koji je trebao da igra u osmini finala Evropske lige, ali se to neće desiti.

No, takva vijest je s oduševljenjem dočekana u Njemačkoj, tačnije Leipzigu, koji je trebao da igra u osmini finala protiv Spartaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon odluke da ruski klub bude izbačen iz takmičenja sada je jasno da Leipzig ide direktno u četvrtfinale Evropske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti