Velikan s istoka prva UEFA-ina žrtva: Deset godina su čekali na šansu i neće je dočekati

Surova kazna

Velikan s istoka prva UEFA-ina žrtva: Deset godina su čekali na šansu i neće je dočekati

Admin Čaušević

Sportski kolektivi počinju da plaćaju ceh zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Do sada je poduzeto nekoliko mjera protiv ruskih klubova, ali UEFA se odučila za najsuroviji do sada.

Prema izvještajima stranih medija UEFA je odlučila da iz Europa lige izbaci Spartak iz Moskve. Preostalo je da se sačeka zvanična potvrda.

Spartak je u osmini finala Europa lige trebao igrati protiv RB Leipziga što neće biti slučaj, ubijeđeni su vodeći evropski mediji.

Za vikend su se vodili intenzivni pregovori između RB Leipziga i UEFA-e, a danas je stigla odluka da se Spartak izbaci iz Evrope.

"I dalje smo u bliskom kontaktu sa savezima i imamo potpuno povjerenje u UEFU i njihovu odluku. Pretpostavljamo da će utakmice biti otkazane", kazao je šef Leipziga Oliver Mintzlaff

Oglasi

Spartak je najveći ruski klub sa 22 titule prvaka te 13 osvojenih nacionalnih Kupova. Duže od deset godina su čekali priliku da se plasiraju u četvrtfinale nekog od UEFA-inh takmičenja, ali to sada neće biti slučaj.

Moskovljani su posljednji zapažen evropski rezultat imali u sezoni 2010/2011 kada su u četvrtfinalu Europa lige eliminisani od Porta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Odlično su igrali ove sezone u Europa ligi te su bili prvi u grupi sa Legijom, Napolijem i Leciester Cityjem, međutim njihov evropski put je okončan izbacivanjem.

Tako je RN Leipzig dobio "besplatan" plasman u četvrtfinale Europa lige pošto je odlučeno da niti jedan klub neće biti ubačen umjesto izbačenog Spartaka.

Top Komentari

Ibro
Ameriku niko nije kaznjavo nit izbacivo sa bilo kojeg takmicenja
4 7
plemic
u federalnu ih ...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi