Maldinija pitali o Ligi prvaka, njegova izjava najbolje pokazuje koji je klub najveći na svijetu

Svi ih se boje

Maldinija pitali o Ligi prvaka, njegova izjava najbolje pokazuje koji je klub najveći na svijetu

Eldar Ganibegović

Klubovi iz Italije ove sezone su pravo osvježenje u Ligi prvaka jer ih ima najviše u četvrtfinalu, čak tri. Jedan od njih je i prvak Italije, Milan, čiji sportski direktor ipak ima jednog favorita ispred Milana.

Nakon što je prošle sezone poslije 11 godina Milan osvojio titulu prvaka Italije na krilima Rafaela Leaa, dobro im ide i u Ligi prvaka.

Prošli su grupu, a u osmini finala su za protivnika dobili Tottenham. Pobijedili su 1:0 u Milanu i remizirali 0:0 u Londonu, te tako prošli među osam najboljih u Evropi.

Žrijeb u četvrtfinalu ih je sastavio s Napolijem. Igrat će dvomeč protiv tima s juga Italije koji će postati novi prvak države i kome će predati titulu na kraju ove sezone.

Itekako im nadu u prolazak u polufinale daje i činjenica da su prije nekoliko dana u Seriji A slavili protiv Napolija s čak 4:0.

Ako pogledamo kompletan žrijeb, vidimo da Milan u slučaju prolaska u polufinale igra protiv pobjednika dvomeča Inter - Benfica, pa tako ima otvoren put u finale bez protivnika koji su prvi favoriti za osvajanje takmičenja.

Oglasi

Sportski direktor Milana, legendarni Paolo Maldini, u razgovoru za inostrane medije otkrio je detalje razgovora s Carlom Ancelottijem nakon samog žrijeba četvrtfinala.

Prema njegovoj izjavi, jasno je da smatra da je Real Madrid favorit za osvajanje Lige prvaka i ove sezone. Definitivno najveći klub svih vremena to i jeste, no oni će imati mnogo teži pud do finala od Milana - prvo Chelsea, a onda ili Bayern ili Manchester City.

"Znate li u čemu je problem? Ancelotti, trener Reala, također ima posla u Istanbulu (tu će se igrati finale Lige prvaka, op. a). Odmah nakon izvlačenja nazvao me je i rekao: "Paolo, vidimo se u Istanbulu."

Neće biti lako, ali mislim da nas historija našeg kluba tjera da vjerujemo u ovo. Dešavalo se i ranije. Na proljeće, kada se vrati Liga prvaka, možete pretvoriti sezonu u nešto nevjerovatno. Imamo ovu šansu i želimo je iskoristiti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neće biti lako, ali volimo da sanjamo. Bez ovog sna vjerovatno bismo osvojili manje trofeja u Ligi prvaka", rekao je Paolo Maldini.

Vidjet ćemo da li Milan zaista može napraviti podvig i osvojiti Ligu prvaka, a prva prepreka ih čeka već iduće sedmice kada igraju protiv Napolija. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi