"Ono što sam zatekao u Barceloni nisam vidio za 40 godina u fudbalu"
Foto - EPA

Quique Setien o svom boravku na Camp Nou

"Ono što sam zatekao u Barceloni nisam vidio za 40 godina u fudbalu"

M. Šljivak

Nekadašnji trener Barcelone Quique Setien (62) govorio je o vremenu provedenom u ovom klubu.

Ovaj 62-godišnjak vodio je katalonski klub od januara do augusta prošle godine, ali mu je uručen otkaz nakon što je doživio debakl od Bayerna u Ligi prvaka (8:2).

Setien je godinu dana kasnije govorio o Barceloni i otkrio je kako je pred njegov dolazak stanje u svlačionici kluba bilo katastrofalno.

"Ono što sam zatekao u Barceloni nisam vidio tokom 40 godina karijere u fudbalu. Svlačionica nije bila sretna, a ja sam potpuno izgubio interes za trening", rekao je Setien.

Potom se osvrnuo i na Lionela Messija. Često se pitao da li mu treba takav igrač.

"Dosta puta sam se pitao treba li mi 'desetka' koja riješi dvije utakmice svojim majstorijama, ali ga većinom nigdje nema. Nije trčao, niti se vraćao u defanzivu i zbog kojeg bismo primili gol. Predstavljao je ozbiljan problem", rekao je Setien.

Setien nije uspio da osvoji trofej La Lige sa Barcelonom. Za to krivi sudije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Izgubili smo prvenstvo zbog sudija. Dali su Realu šest penala".

Quique Setien je Barcelonu vodio u 25 utakmica. Upisao je 16 pobjeda, četiri remija i pet poraza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rivaldo
Odlaskom Messia, Barcelona ce prodisati. Konacno trener moze doci i postaviti normalnu taktiku, gdje svi igraju i znaju svoje zadatke. Sa Messiem u ekipi, jedino je bilo bitno da on uvijek mora imati lpptu u nogama i da nabija svoju statistiku. Nije slucajno sto svi igraci koji dodju u barcelonu su bili losiji. Messi ih je sve gusio i sputavao.
15 5
Kapak
Nisu oni tebi bezveze dali nogu
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi