"Ako dam gol Barci, namjerno ću slaviti zbog njih dvojice"

Mathieu nije oprostio

"Ako dam gol Barci, namjerno ću slaviti zbog njih dvojice"

Francuski defanzivac Jeremy Mathieu je ovog ljeta napustio Barcelonu i prešao u Sporting Lisabon, a sudbina je htjela da se vrlo brzo suoči sa bivšim klubom.

Sutra će u okviru 2. kola grupe D Lige prvaka njegov Sporting biti domaćin Barceloni, a iskusni fudbaler je na pitanje kakve emocije ima pred taj meč odgovorio da mu je drago što će vidjeti stare kolege, ali da će svakako proslaviti eventualni pogodak ili pobjedu.

"Bilo mi je fantastično iskustvo dijeliti svlačionicu sa takvim kolegama, ali ih ne bih nazvao prijateljima. To su moje kolege. U Kataloniji sam odigrao dosta utakmica, osvajao titule, tako da iz tog kluba nosim lijepe uspomene. Ljudi vole reći da nisam igrao mnogo, ali u svakoj sezoni sam upisao više od 50% nastupa, kojih bi bilo i više da nisam bio povrijeđen", rekao je Mathieu.

Potom je Francuz sasvim iskreno priznao da se neće ustručavati prilikom eventualnog slavlja samo zbog dva čovjeka, koji vode glavnu riječ u Barceloni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Hoću li slaviti ako zabijem gol? Hoću i to samo zbog čelnika Bartomeua i Roberta. Njih dvojica nisu bili korektni prema meni. U Sportingu se osjećam kao kod kuće od prvog dana, baš kako mi je bilo i u Valenciji. Ovo je pravi porodični klub", zaključio je iskusni Francuz, koji očito nije oprostio rukovodstvu slavnog katalonskog kluba ružnan rastanak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi