"Ako je  Benzemi ovdje loše, onda neka igra za Alžir"

Francuska političarka ogorčena

"Ako je Benzemi ovdje loše, onda neka igra za Alžir"

Edmir Škorić

Francuska političarka Marion Le Pen (26) nagovorila se Karimu Benzemi.

Le Pen, inače unuka osnivača desno orijentisane stranke Nacionalnog fronta, razočarana je Benzeminim nedavnim napadanjem selektora Didiera Deschampsa, kada je napadač Real Madrida kazao da je rasizam galvni razlog što nije pozvan za Euro.

"Tu je rođen, formiran je u našoj zelji, te je zahvaljujući Francuskoj postao multimilioner, a on i dalje pljuje ovu zemlju. Ako nije zadovoljan odje, neka ide igrati za Alžir", napisala je Le Pen.

U prošlosti je Benzema navodno izjavio kako "samo igram nogomet za Francusku, a Alžir je moja zemlja". 

U svakom slučaju, Karim više nije omiljen u Francuskoj, ako je to ikada i bio. Za one koji možda ne znaju, sa spiska putnika za Euro otpao je zbog optužbi da je ucjenjivao saigrača Mathieua Valbuenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi