"Ako pobijedimo Njemačku, onda smo najbolji na svijetu"

Čileanski fudbaler Arturo Vidal

"Ako pobijedimo Njemačku, onda smo najbolji na svijetu"

D. Rakanović

U finalu Kupa Konfederacija u Rusiji u nedjelju će igrati Čile i Njemačka. 

Čileanski fudbaler Arturo Vidal uvjeren je da bi pobjedom protiv Njemačke u finalu Kupa konfederacija dokazali da su najbolja reprezentacija na svijetu. 

"Nije da samo pričamo, mi to pokazujemo na terenu protiv svakog protiv koga igramo. Dobili smo Argentinu, koja je jedna od najboljih reprezentacija svijeta, a onda i Portugal, evropskog prvaka, prije tri dana. Ako pobijedimo Njemačku, onda smo najbolji na svijetu", rekao je Vidal.

Čileanski veznjak dodao je da su svi optimistični pred finale protiv Njemačke. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nitko u glavi uopće ne pomišlja na poraz. Optimistični smo da možemo dobiti svakoga i samo gledamo kako dati sve od sebe. Ako dobijemo Njemačku, poslat ćemo jasnu poruku ostalim ekipama da dolazimo osvojiti Svjetsko prvenstvo, iako još nismo ni izborili plasman", rekao je Vidal. 

Finalni meč na rasporedu je sutra od 20 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi